Zaisan monument en uitkijkpunt
Zuidelijk van Ulaanbaatar, op de top van de Zaisan berg, vind je een socialistisch architectonisch meesterwerk gebouwd door de Russen. Het monument biedt een spectaculair uitzicht over de stad en de omliggende heuvels. De wandeling omhoog is een lekkere work-out. Breng, net als de locals, een drankje mee en zie, terwijl de zon onder gaat, de duizenden glinsterende lichtjes onder je aan gaan.

Het ger-district
Voor de meest authentieke beleving van het ger-district, maak vrienden met locals en vraag hen je rond te leiden i.p.v. een tour te boeken bij een agency. Wandel kris kras door de buurten, probeer een typisch Mongools gerecht, bezoek een aantal gers en zie de zon onder gaan over de duizenden gekleurde daken. Verzeker jezelf van een prettig bezoek; ga nooit na zonsondergang en ga altijd samen met een bevriende local of een gids.

Bezoek een Sjamaan
Wanneer je uit Ulaanbaatar weg gaat, moet je je wel overgeven aan de Mongoolse cultuur. Maar blijf je alleen in Ulaanbaatar, dan kun je als je dit wilt, prima je westerse levensstijl blijven leven. Tijdens een sjamanistische ceremonie beleef je de echte authentieke Mongoolse cultuur. Sjamanisme is een specifiek onderdeel van de cultuur die wij bijzonder interessant vonden. Lees hier alles over ons bezoek aan een sjamaan.

Black Market (Khar Zakh)
Extra trekking gear of meer warme kleding nodig? Altijd al dol geweest op het bezoeken van (tweedehands) markten? Dan is dit een must do voor jou! Op de zwarte markt vind je alles (en meer) wat je nodig denkt te hebben.

Gandan Khiid Monestary
Gandan Khiid is de grootste tempel van Mongolië. De volledige naam betekend zoiets als ‘plek van totale vreugde’. Momenteel heeft de tempel meer dan 600 monniken. Loop rond de prachtig gekleurde gebouwen en volg het pad van de gebedsrollen. Ga vroeg in de ochtend om de monniken te zien chanten. Als je geluk hebt is er zelfs een mystieke ceremonie aan de gang.

Beatles Square
Hang een middag rond bij Beatles Square en kijk naar de passerende studenten, monniken, hipsters en traditioneel geklede ouderen. Dorst of trek? Het plein is omringd door hippe restaurants en bars.

Lotus Children’s Centre
Bezoek het Lotus Children Centre. Neem wat zoetigheid, spelletjes en genoeg energie mee. Vooral tijdens de zomermaanden kan Lotus wat extra handen gebruiken! Check de website voor informatie over vrijwilligerswerk en lees hier meer over ons bezoek aan het weeshuis.