Meet de reizigers aan boord van de Trans Mongolië/Siberië Express tijdens het eerste deel van onze treinreis. We zijn bij ze op visite geweest in de coupé. In ruil voor stroopwafels vertelde ze ons waarom ze deze treinreis doen en wat je echt niet mag vergeten aan boord.

Dimitri & Max
‘Neem een fles vodka mee ‘

Trans Mongolian Railway

Onze coupé roomies komen uit Parijs. Na hun afstuderen besloten deze vrienden een wereldreis te maken en boekten een world ticket. De Trans Mongolië Express is de start van hun reis. Na hun eindstation Beijing vliegen ze naar Delhi, Katmandu, Bangkok, Tokyo, Manilla, Sydney, Santiago, Lima, Rio de Janeiro, Sao Paolo and Los Angeles.

Igor & Sergei
‘I love Poetin and Russia’

Trans Mongolian Railway

Trans Mongolian Railway

Onze Russische buren verwelkomen ons met bier en vodka in hun coupé. Met gebarentaal en een aanwijs boekje achterhalen we dat Igor en Sergei onderweg naar huis zijn en in Moskou werken. Elke week reizen ze op en neer met de Trans Mongolië Express van Kirov naar Moskou.

Charys
‘Neem iets te eten of drinken mee wat je kunt delen’

Trans Mongolian Railway

De enigste Nederlandse die we ontmoeten in de trein. Als secretary on the road reist ze de wereld over, over land. In Amsterdam stapte ze op de trein naar Rusland. Ze heeft niets gepland en denkt twee jaar te gaan reizen, maar wie weet wel langer.

Alice
‘De Trans Mongolië Express is voor veel Fransen een droomreis’

Trans Mongolian Railway

Deze Française wilde altijd al de Trans Mongolië Express doen. Nu ze drie weken vrij is, grijpt ze haar kans. Na Ulaanbaatar, haar eindstation gaat ze terug naar haar vriendje in Parijs.

Jacqueline, Barbara, Shirley en anoniem
‘Je kunt altijd nog naar Beijing gaan, maar wie gaat er in godsnaam naar Vladivostok? Ik kan het niet eens uitspreken’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tran Mongolian Railway

Vier vriendinnen uit de U.S.A reizen samen tot aan Vladivostok. De Trans Siberië Express was een bucket list. Jacqueline en anoniem komen uit Philadelphia, Pennsylvania. Na hun eindstation, Vladivotstok, gaan ze terug naar Philly. Barbara en Shirly uit Mississippi reizen verder met de ferry naar Zuid-Korea en Japan. Ze hebben maar één advies: ‘Neem niet zoveel kleding mee, je trekt het aan boord toch niet allemaal aan. Neem reinigingsdoekjes mee, die komen beter van pas!’.