Op zoek naar een fijne plek om te verblijven in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar vonden wij Lotus Guesthouse. Het guesthouse is een initiatief van het Lotus Children’s Centre. In 1993 reisde de Australische yogalerares Didi door Mongolië. Het viel haar op hoeveel straatkinderen er leefden in Ulaanbaatar. Didi raakte met een aantal aan de praat en voelde zich begaan met het lot van de kinderen. Ze gaf ze te eten, medische hulp en liet hen slapen in het appartement wat ze destijds huurde. Het aantal kinderen wat naar haar appartement toe kwam groeide snel, waarop Didi een grotere plek zocht om de kinderen op te vangen. Met hulp van de Australische overheid heeft Didi het weeshuis opgezet. De afgelopen tien jaar is Lotus Children’s Centre uitgegroeid tot het belangrijkste weeshuis in Mongolië.

Momenteel verblijven er rond de zeventig kinderen in het weeshuis. Om aan geld te komen voor eten, kleding en onderwijs heeft Didi het Lotus Guesthouse opgezet. Alle verdiensten van het guesthouse gaan naar de kinderen. Tijdens de zomermaanden werken de tieners van het weeshuis in het guesthouse. Ze verbeteren hun Engels en doen werkervaring op in de hospitality.

Vrijwilligers werk
Lotus heeft een klein team bestaande uit lokale mensen en werkt daarnaast voornamelijk met vrijwilligers. Het hele jaar is extra hulp welkom, maar vooral in de zomermaanden, juni tot augustus, zijn ze het hardst nodig. Taken van de vrijwilligers bestaan uit het organiseren van activiteiten en evenementen voor de kinderen, les geven in bijvoorbeeld sport of Engels, koken, huishouden, administratie en geld in zamelen. Voor meer informatie, verhalen van oud vrijwilligers en een sollicitatie formulier check: http://lotusguest.com/mongolia-faq/volunteering/

Lotus Guesthouse
Lotus Guesthouse heeft verschillende ruime dorms, een mooie traditionele vier persoons Mongoolse kamer, tweepersoonskamers en luxe appartementen. Op elke etage is er een keuken die van alle gemakken voorzien is en badkamers met moderne sanitaire voorzieningen. Via het guesthouse kun je tours boeken, die altijd in samenwerking zijn met lokale gidsen en bedrijven. Tijdens een trip is het mogelijk om je ‘grote’ bagage in het guesthouse te laten, zodat je alleen het broodnodige mee de bergen of woestijn in hoeft te nemen. Ben je een warme slaapzak vergeten? Die kun je hier huren! Na elke bijzondere trip waren wij net zo blij om weer terug te komen bij ons homebase in UB, Lotus Guesthouse. In het guesthouse werkt een klein team van vriendelijke Engels sprekende locals, die altijd voor je klaar staan. Alles bij elkaar voelde Lotus Guesthouse als een home away from home!

Voor een extra impressie van Mongolië en Lotus check deze aflevering van 3 op reis, waarbij Floortje net als wij zowel het weeshuis als het guesthouse bezoekt.

Faciliteiten: Wi-Fi – Kluisjes – Was faciliteiten – Centraal gelegen – 24 uurs receptie – Engels sprekend team – Vrouw vriendelijk

Adres: Chingeltei district, Baga toiruu street, Building-17, entrance-2, apartment-15, (Across from School #5)

Mongolia Lotus Guesthouse

Mongolia Lotus Guesthouse

Mongolia Lotus

Lotus Mongolia

Mongolia Lotus

Mongolia Lotus

Mongolia Lotus

Mongolia Lotus