-In English soon-

Lars, komt uit Haarlem, woont in Amsterdam. Hij is oprichter en mede eigenaar van Surfana, ondernemer, surfer, inspirator en living the good life!

Welke spots zijn niet te missen als je in Nederland surft?
Natuurlijk Surfana Zandvoort! Wijk aan Zee heeft een rauwe surrealistische vibe door de hoogovens en op de Maasvlakte zijn een aantal goede spots te vinden. Scheveningen is het surfmekka van Nederland maar op Vlieland heb je de beste golven. Surfana zit op Vlieland op camping Stortemelk.

Waar ga je heen om te borrelen?
Ik ben veel bij Woodstock en Rapa Nui aan Bloemendeel aan Zee en Indigo in Scheveningen. Bij Indigo komt een authentieke surf familie, pure mensen. Het is een fijne, redelijk onontdekte spot. In Amsterdam kom ik graag bij Razmataz aan het Hugo de Grootplein en bij Pllek op de NDSM-werf.

Wat zou je vrienden die ergens anders wonen, aanraden te doen?
Varen door de Amsterdamse grachten en naar het strand van Bloemendaal gaan. Als ze er langer zijn zou ik ze meenemen naar Vlieland. Het is een klein dorp, er is een mooi bos en veel ruimte. Het eiland heeft een magische sfeer. Je ben er heel vrij, je kunt er vissen, surfen, kamperen en uitwaaien. Op Vlieland ben je echt even in een andere wereld. In de Bolder, de bar op de camping, komen vaak goede bands optreden.

Waar ben je recent uit eten geweest?
Bij Choux een hippe tent aan de De Ruyterkade. Het is er altijd vol. Ze hebben goed eten voor niet al te veel geld. Je kunt uit 3, 4, 5, 6 of 7 gangen kiezen. Ze hebben er goede wijn en bijzondere gerechten.

Waar zijn de leukste strandfeestjes?
Bij Indigo in Scheveningen of Borrelpop op camping de Lakens. Eén keer per jaar is natuurlijk het grootste feest en leukste festival van Nederland, Surfana op camping de Lakens.

Waarom camping de Lakens?
De Lakens is één van de mooiste plekjes van Nederland. De combinatie van het terrein, de duinen, de zee, de gasten en de look en feel van de inrichting is wat deze camping uniek maakt. Een goede homebase voor Surfana.

Waarom Surfana?
Surfana is een gevolg van mensen die the good life kiezen. Kies jij voor Surfana dan word jij onderdeel van deze visie. Acht jaar geleden maakte ik de keuze om niet weer de arbeidsmarkt op te stappen om geld te verdienen. Een gevoel wat ik volgde dat dit niet de essentie was. Na een heerlijke surfsessie liep ik met ondergaande zon terug naar huis en voelde ik dat dit meer de essentie van het leven was. Het was hetzelfde gevoel dat ik had als ik met vrienden, familie en lieve mensen was. Ik heb toen besloten alles wat me verteld was los te laten. Elke volgende beslissing te baseren op of het me meer bij die essentie zou brengen. Te kiezen voor liefde in plaats van geld. Liefde is de kwaliteit van Surfana. Choose the Good Life.