Thomas, ook wel Trobbies, is inspirerend kunstenaar op papier en de huid. Hij komt uit Haarlem, maar woont sinds vier jaar in Den Haag. De deur van zijn studio staat altijd open voor koffie en je kunt ook meteen een door hem zelf ontworpen tatoeage laten zetten.

Welke buurt in Den Haag is up and coming?
Er is niet echt een speciale buurt waar het nu ineens uitblinkt of hip is. Den Haag heeft maar een klein centrum. Het Binck terrein is de culturele plek waar nieuwe ondernemers, ontwerpers, zeefdrukkerijen en creatieven gevestigd zitten. Het is een groot industriegebied waar je van alles wat je bedenkt uit kunt voeren. Elke maand zijn er expo’s, feesten, workshops, BBQ’s en straattoneel. Hier vind je ook club Pip, een cultuurpodium waar vaak toffe feestjes worden gegeven. Hetzelfde geld voor Maakhaven, de broedplaats waar veel kunstenaars, waaronder ikzelf gevestigd zitten. Maar ook Chinatown blijf ik een leuke wijk vinden om doorheen te lopen. Heel schattig met die lampionnetjes, net als in New York.

Waar ben je recent goed uit eten geweest?
Ik ga bijna nooit uit eten, maar als ik jou mee uit eten zou nemen dan zou ik je meenemen naar de vegetarische snackbar tegenover Hollands Spoor. Ik ben echt een vleeseter, maar de vega snacks hier zijn echt lekker. We gaan dan voor het broodje Karma met een kaassouflée en een Singa biertje.

Waar ga je heen om te borrelen?
Naar de grote markt. Het maakt eigenlijk niet uit waar je zit, het is overal gezellig. Als het ergens vol is loop je door naar de andere tent. Wie van jazz houdt moet naar Jazzcafé de Kikker in de Molenstraat. Het is heel klein en ze spelen er live jazz muziek. Voor bier liefhebbers zeg ik, De Paas, aan de Dunne Bierkade. Het is een bier speciaal zaak waar ze niet normaal veel soorten bier schenken. Kompaan Beer Bar is onlangs geopend op het Binck terrein waar je ook meteen iets van de BBQ kunt eten. Altijd handig tussen de rondjes door. Ze hebben namelijk twintig soorten bier. Bij goed weer zou ik zeker naar Scheveningen fietsen. Ik ga er te weinig heen, maar het surfdorpje Fast, is een chille plek. Er is een mini half pipe voor skaters en er worden leuke feesten gegeven.

Wat zou je vrienden die ergens anders wonen aanraden in Den Haag te doen?
Ik zou ze op het centraal station een OV fiets laten halen. Van daaruit naar het centrum fietsen, langs De Hofvijver, Het Binnenhof, altijd leuk en indrukwekkend om te zien. Daarna heel snel daar weer weg. Al fietsend kom je van alles tegen wat je leuk vindt. Bij minder weer is het Gemeentemuseum een leuke optie. Om de drie maanden zijn er nieuwe exposities. Als er iets leuks is bij de Pip zou ik ze natuurlijk daarheen sturen. Dat is wel echt de place to be. Bij lekker weer naar Scheveningen. Niet naar de Pier, maar naar het Zwarte Pad.

Waar vind je toffe winkels?
Je hebt in Den Haag veel leuke tweedehands winkels. Kringloop Den Haag aan de Weimarstraat heeft leuke dingetjes. Ik verzamel er van alles voor in mijn studio, toffe oude lampen bijvoorbeeld.

Waar meet je vrienden voor koffie?
Bij mij in de studio aan de Calandkade. Ik ben de hele dag aan het werk, maar de deur staat altijd open. Er komen heel veel mensen gezellig langs. Bij Blij woonde ik vroeger om de hoek en heeft ook hele lekkere koffie. Toen ik er voor het eerst een kop koffie dronk dacht ik na de eerste slok, ja dit is echt hoe koffie bedoeld is. Bij de Overkant aan het Huijgenspark kun je binnen of buiten heel chill zitten en het is er lekker rustig.

Wat zou je missen aan Den Haag als je weg gaat?
De Pip en Maakhaven. Als je in de creatieve sector van Den Haag zit, doe je het ook voor de stad. Omdat het een kleine stad is kun je sneller meer betekenen. Ik heb het idee dat Den Haag veel groter kan worden. Ik zou ook de oprechtheid van de mensen hier missen. Het is ons kent ons, maar je moet daar wel in groeien. Pas toen ik klaar was met de kunstacademie leerde ik steeds meer mensen kennen.