Juhuu afgelopen week zijn wij genomineerd voor de Liebster award door stelletje reizigers, thanks guys! De Liebster award is een virtuele doorgeef award voor bloggers. De award vindt zijn oorsprong in Duitsland en is ontstaan om nieuwe blogs te ontdekken, erkenning te geven en om de personen achter de blog beter te leren kennen. Dit gebeurt aan de hand van een elftal vragen. Onderstaand die voor ons met de antwoorden:

Welk(e) stad, gebied of land moet iedereen volgens jou echt ooit bezocht hebben? (en dan willen we natuurlijk ook weten waarom)
Who doesn’t love a tropical island? Indonesië is met 17508 eilanden ’s werelds grootste eilanden staat. Van Sumatra tot Papoea en alles daar tussen in, hier moet je minimaal één keer geweest zijn!

Wat is de meest bijzondere plek waar je ooit overnacht hebt?
Tijdens onze reis in Mongolië zijn we op bezoek geweest bij de Tsaatan, hoog in de besneeuwde bergen van Noord Mongolië. Te paard zijn we naar dit moeilijk bereikbare gebied afgereisd en hebben we bij Bathmu (de Tstaatan) die alleen in een tipi woont en dertig rendieren houdt, overnacht. Zijn vrouw bezoekt hem alleen tijdens schoolvakanties met de kinderen, waardoor hij tijdens ons bezoek in een één persoons tipi woonde. Wij kwamen bij hem aan met onze twee gidsen en sliepen een nacht met zijn vijven meer op dan naast elkaar in de kleine tipi. Wolven gehuil op de achtergrond, yakhuiden als matje en -10 graden celcius. Daar kan tot nu toe nog geen bijzondere hotelkamer overnachting aan tippen. 

Van welk exotisch (niet Nederlands) gerecht werd jouw innerlijke Herman de Blijker helemaal wild?
De sushi in de standing sushi bars in Shimbashi, een wijk in Tokyo. Dit was de lekkerste sushi die we ooit hebben gegeten!

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?
Vrij simpel; interessante content maken.

Wat is voor jou echt onmisbaar als je op reis bent?
Ook redelijk voor de hand liggend, een paspoort.

Wat is jouw ultieme travelsong?
Dat is nog al veranderlijk, maar momenteel staan op repeat: Based on a True Story, 7 Layers, For Emma Forever Ago en Stay Gold.

Zijn er momenten dat je bang bent geweest tijdens het reizen?
Tot nu toe zijn we nog vrij weinig echt grote spinnen tegen gekomen. Dus het valt mee!

Hoe vaak skype jij met het thuisfront tijdens het reizen?
Gemiddeld zo’n één keer per maand.

Wat is de meest bizarre ervaring die je hebt meegemaakt tijdens één van je reizen?
We zijn net drie weken in Japan geweest en al deed het af en toe aan als westers land, sommigen aspecten zijn vrij bizar. Een wc doorspoelen is net of je een computerspelletje uitspeelt, bij eten vraag je je af en toe af of het wel eten is, een robot restaurant, uilen en katten cafés en een mondkapje dragen als je verkouden bent om besmetting van je medemens te voorkomen.

Wat is de eerste herinnering die je hebt aan reizen?
Snorkelen in de Cariben, wandelen door de Zwitserse Alpen, roadtrippen door Europa en jungle trekkings in Maleisië we gingen al vroeg met onze ouders op reis. 

Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?
De hoofdfoto van dit artikel, we zijn momenteel in Taiwan, in Hualien en net een dag in Taroko National Park geweest.

Wij geven de liebster award door aan de volgende drie bloggers:

Freewheel stories – Twee toffe filmmakers en wereldverbeteraars uit Amsterdam die het grootste deel van hun reis per fiets afleggen. Interessante, actuele en persoonlijke verhalen gepaard met bijzondere beelden. Check it out!

Consentido –  Een online Latijns-Amerika tijdschrift gerund door vier Amsterdamse dames met een Masters in Latijns-Amerika Studies. ConSentido is jouw go-to kennis bron over een actueel Latijns-Amerika. 

Destination Exploration – Zo kan het dus ook, sustainable slow travel van een über adventurous digital nomad. Check de blog van Suzanne en leer je eigen dromen manifesteren.

 

Onze 11 vragen voor jullie zijn:
1.     Wat is je beste secret travel spot/tip?

2.     Waarom moeten lezers juist jullie blog volgen?

3.     Wat voor doel streef je na met je reis blog/magazine?

4.     Doen je iets aan duurzaamheid?

5.     Wanneer was je laatste geluksmomentje?

6.     What about liefde tijdens het reizen?

7.     Als tijd en geld geen rol spelen wat zou je dan nu doen?

8.     Welke wijze (levens)les heb je geleerd tijdens het reizen?

9.     Welke blog(s)/digitale magazins vind je interessant om te volgen?

10.   Op welk artikel ben je het meest trots?

11.    Als laatste een dilemma, what would you choose? Of je kunt nooit meer Nederland uit of je mag   er nooit meer in.

 

The rules are:

– Beantwoord de elf vragen van de blogger die je genomineerd heeft

– Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft

– Nomineer de bloggers die jij tof vindt en extra aandacht mogen verdienen

– Verzin zelf elf vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers

– Als je de link van je Liebster Award deelt op sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen!