Tokyo is een stad van uitersten en contrasten, met een constante honger naar verbetering en verandering. Tokyo is het podium geworden van ultieme gekte zoals je nergens anders in de wereld vindt. Wat moet je zeker doen en niet missen bij een bezoek aan deze immense 24 uur stad.

Hie Shrine
Is dit in Kioto? Nope, we hebben de perfecte secret Torii voor je gevonden, midden in Tokyo, zonder toeristen. De Hie Shrine is in het Chiyoda district (zie hoofdfoto).

Harajuku
Als je van mensen kijken houdt, dan is dit jouw place to go. Vooral op zondag loopt Tokyo’s meest fashionable jeugd Lolita-chique uitgedost rond in deze buurt.

Tokyo Japan

Sensōji Temple
De Sensōji Tempel is één van Tokio’s meest populaire en mooiste boeddhistische tempels gelegen in Asakusa. Bezoek de tempel vroeg in de ochtend om de menigte voor te zijn of in de avond om hem prachtig verlicht te zien.

Tokyo Japan

Tokyo World Trade Center
Voor een goed 360 uitzicht over de stad van boven en een goede foto van de Tokyo Tower, breng een bezoek aan het observatie dek van het World Trade Center gelegen in Hamamatsuchō.

Tokyo Japan

Koishikawa Korakuen Garden
Dit is één van Tokyo’s oudste en mooiste tuinen. De tuin is gelegen in het Koishikawa district. Koishikawa Korakuen tuin is vooral prachtig van eind november tot begin december wanneer de bladeren van de maple leaf bomen rood kleuren en tijdens het cherry blossom seizoen in het voorjaar.

Tokyo JapanCredits: nomadesdigitais.com

Shinjuku Golden Gai
Dit is een kleine wijk in het Shinjuku district, bekend om het nachtleven. Het bestaat uit verschillende smalle steegjes waar 200 van de kleinste barretjes ter wereld naast elkaar gepropt zitten.

Tokyo Japan

Standing sushi bar
Meng je onder de locals en eet minimaal één keer in een standing sushi bar. Het is vaak goed betaalbaar en wij aten er de lekkerste sushi die we ooit hebben gegeten.

Tokyo Japan

Yoyogi Park
Yoyogi Park is een van de grootste en mooiste parken van Tokyo. Met de metro stap je uit bij metro stop Harajuku. In het midden van het park is de Meiji Shrine, die ook zeker het bezoeken waard is. Na een paar dagen concrete jungle, is Yoyogi precies waar je naar op zoek bent!

Yoyogi park Tokyo Japan

Shibuya
Shibuya is Tokyo op zijn best, alle gekkigheid en waanzin komt hier samen. Het stadsdeel is het beste winkelgebied van Tokyo, heeft allerlei (bizarre) restaurants en bars. Hier steek je het drukste kruispunt ter wereld over en ’s avonds zijn de straten verlicht met eindeloze neon borden.

Harajuku Tokyo Japan

Mount Fuji
Mount Fuji, is de hoogste piek en het symbool van Japan. Je kunt de vulkaan vanuit Tokyo in één dag bezoeken met de bus. Ga ’s ochtends vroeg dan heb je genoeg tijd om de omliggende dorpjes te bezoeken, de meren te zien en goede foto’s te schieten tijdens sunset. Lees hier meer over Mount Fuji

Japan Mount Fuji

Lees hier over onze eerste bezoek aan Tokyo.