-In English soon-

De Taroko Gorge (太魯閣) is een uitgestrekt national park in het noord oosten van Taiwan. Marmeren (!) kliffen herrijzen boven helder blauw, groene rivieren. Denk hierbij weelderig groen regenwoud, mist, smalle hangbruggen over diepe valleien en watervallen die onder Chinese tempels door storten en je begrijpt dat dit het meest classic landschap van Taiwan is.

Taroko’s 19 kilometer lange imposante canyon, is Taiwan’s nummer één toeirstische trekpleister. Taroko betekent ‘magnifiek en fantastisch’ in de Truku taal. Truku is de aboriginal tribe die nog in het gebied woont.

Getting there
De gorge is gelegen vlakbij Hualien wat een mooie uitvalsstad is om de gorge te bezoeken. Toegang tot het national park is gratis, tenzij je in het park wilt overnachten of specifieke langere hikes wilt doen, hiervoor moet je minimaal een week van te voren een vergunning aanvragen. Check daarvoor dit voor meer informatie.

Je kunt met eigen vervoer het national park in gaan, scooters en auto’s zijn beide te huren in Hualien.
Liever niet zelf haarspeldbochten rijden? Vanaf Hualien treinstation kun je ook de bus pakken, klik hier voor de vertrektijden.  

Bus route
花蓮火車站 Hualien Railway Station
七星潭Qixingtan
新城火車站 Xincheng Railway Station
太魯閣 Taroko
太魯閣遊客中心 Taroko Visitor Center
砂卡礑 Shakadang Trail
布洛灣 Buluowan
燕子口Yanzikou(Swallow Grotto)
綠水 Lushui
天祥 Tianxiang

De bussen vanaf Hualien, Taroko in stoppen niet bij Changchun (Eternal Spring Shrine). Op de terug weg naar Hualien stopt de bus hier wel. Je kunt bij bijna elke stop de bus weer terug pakken.

Bus stops waar je zeker uit moet stappen
Shakadang Trail: Een mooi, makkelijk te lopen route langs de fel blauwe Shakadang rivier.
Eternal Spring Shrine: Een memoriam voor de slachtoffers die gevallen zijn tijdens de constructie van de Central Cross-Island snelweg. De tempel is Taroko’s meest iconische foto.
Swallow Grotto: Dit pad geeft een exceptioneel uitzicht over de rivier en de smalle gorge met steile marmeren cliffs.
Tunnel of Nine Turns: (als het open is) heeft zogezegd de beste view in de gorge, maar is helaas al een tijd gesloten voor publiek. Je kunt de status hier checken.

Zeker meenemen: goede wandelschoenen, een poncho, deet, camera en iets te eten. Er zijn restaurants in het park, maar de kwaliteit van het eten is niet al te best.

Taroko gorge national park

Taroko gorge national park Taiwan

Taroko gorge national park Taiwan

Taroko gorge national park Taiwan

Taroko gorge national park Taiwan

Taroko gorge national park Taiwan

Taroko gorge national park Taiwan
Taroko gorge national park Taiwan

Taroko gorge national park Taiwan Taroko gorge national park Taiwan

Taroko gorge national park Taiwan

Taroko gorge national park Taiwan