‘Blijf altijd doen wat je leuk vindt’

Megumi (27) na jaren lang hard te hebben gewerkt geniet ze nu van haar vrijheid en doet wat ze het liefst doet: reizen

Wat is geluk voor jou?
De vrijheid hebben om te doen wat je wilt. Ik heb nu bijvoorbeeld mijn baan opgezegd, maar ik hoef me geen zorgen te maken. Ik heb genoeg gespaard om te doen wat ik wil.

Wat is je achtergrond?
Ik ben geboren in Hokkaido en woon hier nog steeds. Na mijn middelbare school ben ik meteen gaan werken in een hotel. Ik wilde naar het buitenland om meer te zien van de wereld. Op mijn 21e ben ik naar Australië vertrokken om op een boerderij te werken. Ik ben gaan fruitplukken en werkte ook in een Japans restaurant. Na twee jaar was het genoeg en ging ik weer terug naar Japan. Ik ben drie jaar lang gaan werken op een cruise schip in Tokyo. Mijn zus en ik hebben nooit gestudeerd. Onze ouders hadden niet genoeg geld om een studie voor ons te betalen. Ik vond het niet erg want ik hou ook helemaal niet van studeren. Mijn ouders waren erg streng met uitgaan. Ik moest altijd op tijd weer thuis zijn.

Hoe sta je in het leven?
Ik voel me heel goed sinds ik mijn baan heb opgezegd. Sinds mijn 21e heb ik alleen maar gewerkt. Ik maakte veel overuren en had haast geen vrije tijd. Ik ben het zat om de hele dag achter een bureau te zitten. In maart 2015 besloot ik mijn baan op te zeggen. Ik hou van reizen en wilde meer weten over mijn land. De afgelopen maand heb ik door Japan gereisd. Om een beetje geld te blijven verdienen werk ik ‘s avonds in een bar van een vriend.

Ben je bekend met het dertigers dilemma?
Ja, maar ik maak me niet druk over hoe mijn leven eruit moet zien als ik dertig ben. Ik leef met de dag en hou er niet van om mijn leven vooruit te plannen. Ik doe wat ik leuk vind en zie wel wat de toekomst brengt.

Wat zijn je toekomst dromen?
Ik zie mezelf op een dag wel trouwen, maar ook de wereld over reizen. Ik kan niet te lang op dezelfde plek blijven. Ik raak snel verveeld. De wereld heeft zoveel mooie plekken om te ontdekken.

Welke wijze les heb je van je ouders meegekregen?
Ik herinner mij vooral dat mijn ouders altijd zeiden dat ik een goede man moet vinden om mee te trouwen.

Welk advies zou je de jongere jij geven?
Blijf altijd doen wat je leuk vind, ook al is dat niet altijd makkelijk. – Zolang je jezelf blijft stimuleren, gaat het je lukken om te leven zoals zoals jij dat wilt.

Wat was je laatste geluksmomentje?
Toen ik aan het borrelen was met vrienden om te vieren dat ik mijn baan had opgezegd. Maar ik werd ook heel blij van de verkleuring van de bladeren doen ik in Kioto aan kwam.

Under The Same Sun is een lang lopende reisreportage die je kunt volgen op onze reis- en lifestyle blog Meet You at the Bridge. De reportage laat overeenkomsten en verschillen zien in wat gelukkig zijn betekent voor vrouwen tussen de 25 en 35 jaar afkomstig uit diverse culturen.

Klik hieronder voor alle interviews.

MORE