‘Liefde is uiteindelijk waar het om draait in het leven’

Ilse, ze is pas 29 jaar en heeft haar dertigers dilemma al achter de rug. Geen berg is te hoog voor deze doorzetter. Met haar positieve mindset gaat zij haar toekomst lachend tegemoet.

Wat is geluk voor jou ?
Geluk ervaar ik door anderen gelukkig te zien en te lachen. Met m’n vrienden, familie of wanneer ik een binnenpretje heb. Maar geluk is ook liefde en de vrijheid hebben om te doen wat je wilt.

Hoe sta je nu in het leven?
Heel goed. Een stuk beter dan twee jaar geleden. Ik lach elke dag en besef me daardoor dat ik best gelukkig ben. Wanneer je het moeilijk hebt zeggen de mensen om je heen vaak dat het goed komt. Nu weet ik dat dat zo is. De ene keer duurt het alleen langer dan de andere keer. Mijn mindset is veranderd. Het bereiken van de top van de Kilimanjaro  heeft hier mede aan bijgedragen. Ik ben blij met wat ik heb en geniet van de kleine dingen. Ik heb mezelf voorgenomen minder na te denken over de toekomst, daar werd ik gek van.

Wat is je achtergrond?
Ik ben opgegroeid in Santpoort en op m’n 18e op mezelf gaan wonen in Haarlem. Na verschillende beroepskeuze testen kwam ik uit op Leisure Management. Binnen vier jaar had ik mijn HBO diploma, maar wat ik wilde worden, geen idee. Tot mijn 28e was ik heel onrustig. Ik vond van alles leuk, maar waar begin je dan met een baan te zoeken? In totaal ben ik wel zes keer verhuisd. Ik heb met verschillende vrienden samen gewoond in Haarlem en ook een tijdje op camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee. Geprikkeld door de reisverhalen van mijn broer die in Australië was geweest, besloot ik na mijn studie hier naar toe te gaan. Na een fantastische reis van vier maanden ging ik thuis weer in de horeca aan de slag. Ondertussen zocht ik naar een baan in de evenementen branche. Na verschillende sollicitaties werd ik aangenomen voor mijn huidige functie, Senior Receptionist bij camping de Lakens. Al na een jaar kwam de onrust weer naar boven. Dit was het misschien niet, maar wat dan wel? Ik kwam er niet uit en werd gek van mijzelf. Ik wilde even met totaal iets anders bezig zijn, alles los laten en weg zijn van hier. Werken en reizen in Australië en Azië voelde op dat moment als de beste keuze. De reis verliep alleen anders dan verwacht. Net voor vertrek werd ik namelijk verliefd. Toevallig had hij ook het plan om naar Australië te vertrekken. Omdat het nog vers was spraken we af ieder onze eigen weg te gaan en wel te zien of we elkaar zouden opzoeken. Na een week spraken we al af en van werken is niets meer gekomen. We hebben in totaal zes maanden samen gereisd. Op mijn 26e kwam ik terug naar Nederland en vroeg ik me weer af wat ik wilde doen. Iets voor mezelf beginnen? Maar wat? Mijn relatie ging uit. Na een moeilijke tijd besloot ik mijn mindset te veranderen: minder nadenken over de toekomst en meer in het nu leven. Mij te focussen op de positieve kanten van mijn werk. Door die rust te creëren ben ik gelukkiger en heb ik weer ruimte gekregen voor nieuwe ideeën. Uiteindelijk wil ik zelf iets opzetten, maar voor nu kan ik op mijn huidige werk nog veel leren. Ik heb fijne collega’s en werk ik in de duinen naast het strand, mijn lievelingsplek.

Hoe zie je de toekomst met je nieuw gevonden inzicht?
Ik dacht altijd dat ik naar het buitenland wilde. Nu wil ik het liefst iets opbouwen in Nederland wat te combineren is met reizen in de winter. Een eigen strandtent is een droom. Maar ik hoop ook mijn droomman te vinden en moeder te worden.

Zou je emigreren voor de liefde?
Ja, ook al heb ik een strandtent. Liefde is uiteindelijk waar het om draait in het leven.

Wat is een wijze les die je van je ouders hebt meegekregen?
Ik heb geleerd op mijn eigen benen te staan en mijn eigen keuzes te maken. Niemand anders kan dat voor je doen. En dat het belangrijk is om blij te zijn met jezelf.

Als je de jongere jij een advies kan geven, wat zou dat dan zijn?
Niet zomaar een studie doen omdat je je diploma wilt halen. Zolang je niet weet wat je wilt, kun je beter gaan werken of stage lopen. Door van alles uit te proberen of uit je comfort zone te stappen kom je dichterbij jezelf.

Wat was je laatste geluksmomentje?
Een maand geleden zat ik bij strandtent Rapa Nui, met vriendinnen. We kregen de slappe lach om een liedje. De Surinaamse versie van tien pond grutten, tien pond kaas. Nog steeds als ik er aan terugdenk schiet ik in de lach.

Wat is jouw droom?
Met al mijn liefste vrienden en familie in het buitenland aan een zonovergoten strand wonen.

Back
NEXT