Meet de reizigers aan boord van de Trans Mongolië Express tijdens het laatste deel van onze treinreis, van Ulaanbaatar (Mongolië) naar Beijing (China). We zijn bij ze op visite geweest in de coupé. Onder het genot van echte Hollandse stroopwafels vertellen ze ons waarom ze op de Trans Mongolië Express zijn gestapt en wat je echt niet mag vergeten aan boord.

Eva & Reeta

‘De Russen zijn erg beleefd en delen alles met je. Neem dus iets lekkers mee van thuis’

Trans Mongolian Railway

De twee Finse vriendinnen kennen elkaar van hun studie en wilden er allebei een half jaar tussenuit. Voor Eva was de Trans Mongolië Express al jaren een droom. Vanuit Helsinki vlogen ze naar Moskou en stapten daar op de Trans Mongolië Express. Tussendoor zijn ze in Perm, Irkutsk en Ulaanbaatar uitgestapt. Na Beijing vliegen ze naar Taiwan en Bali, maar met kerst zijn ze weer terug in Helsinki.

Eduardo & Gorge

‘Aan boord ontmoet je de echte Russen, Mongoliërs en Chinezen’

Trans Mongolian Railway

Na hun afstuderen besloten deze twee Chileense vrienden samen te gaan gaan reizen voordat ze op zoek gaan naar een vaste baan. Hun geliefde item onderweg is de e-reader. ‘Ik lees graag boeken over het land waar ik naar onderweg ben’. Beiden zijn aangenaam verrast door Mongolië. ‘In Chili hebben we ook een woestijn, maar de Gobi is vijf woestijnen in één. Je ziet zoveel verschillende landschappen, kleuren en dieren. De Gobi is echt prachtig’.

Solongo

‘Vroeger nam ik films mee voor onderweg, nu ben ik met mijn werk bezig’

Trans Mongolian Railway

Solongo is onze coupé genote uit Ulaanbaatar en is onderweg naar een afspraak met leveranciers van meubelen in Beijing. Tijdens de treinreis is ze druk met research, ze is gelukkig met haar baan en geniet van haar business trip naar Beijing.

Dyunaa

‘Geen foto asjeblieft’

Onze tweede lieve coupé genoot groeide op in een ger op het platteland van Mongolië. Ze reist naar Beijing om Chinese souvenirs te kopen voor haar familie. Sinds ze met pensioen is heeft ze genoeg tijd om met de trein te gaan in plaats van met het vliegtuig. Vanuit haar raam geniet ze van het veranderende landschap. Echte Mongolen, zoals Dyunaa kunnen niet zonder vlees, ze neemt altijd een zak met geolied paardenvlees mee onderweg.