Meet de reizigers aan boord van de Trans Mongolië Express tijdens het tweede deel van onze treinreis, van Irkutsk (Rusland) tot aan Ulaanbaatar (Mongolië). We zijn bij ze op visite geweest in de coupé. Onder het genot van echte Hollandse stroopwafels vertellen ze ons waarom ze op de Trans Mongolië Express zijn gestapt en wat je echt niet mag vergeten aan boord.

Andy & Georgie
‘De Russische treinen zijn comfortabeler dan de Chinese’

Trans Mongolian Railway

Een jong stel uit Engeland. In drie maanden reizen ze via Europa over land naar Vietnam, Thailand en Cambodja. Sinds Moskou zitten ze non-stop in de trein. ‘Het enige wat je echt nodig hebt is toiletpapier’,  zegt Andy. ‘Dat is er niet in de Chinese trein. Maar ook een e-reader is fijn. Al lezend in de trein, vlogen de vier dagen voorbij.’

Leigh
‘Ik wilde ergens heen gaan waar ik nooit eerder was geweest’

Trans Mongolian Railway

Leigh is leraar op de basisschool en wilde zijn drie weken durende vakantie in een totaal andere omgeving spenderen. Vanuit Melbourne, zijn woonplaats, vloog hij naar China en van daaruit naar Novosibirsk, waar hij op de Trans Mongolië Express is gestapt. Leigh wilde ver van huis zijn en koos vanwege het diverse landschap voor Siberië. Maar niet zonder oplader en boek.

Richard
‘Neem adventure food mee, dat is beter dan noodles’

Trans Mongolian Railway

London boy Richard is Digital Professional en emigreert naar Hong Kong. Gewoon omdat het kan. Hij heeft al een visum, omdat hij er geboren is. Zonder een baan te hebben gefikst is hij vertrokken. Maar eerst reist hij nog drie maanden door Rusland en China.

Kent & Nirut
‘Papa wilde avontuur’

Trans Mongolian Railway

Kent uit New York City brengt zijn vader, Nirut, naar Thailand, waar hij vandaan komt. Ze reizen in één keer van Moskou naar Beijing en vliegen van daaruit naar Chiang Mai. Ze kozen voor de Trans Mongolië Express omdat Nirut zin had in een avontuur voordat hij de hele winter in Chiang Mai verblijft. Een handig item volgens Nirut is een satelliet telefoon en een goede camera.