Wij verbleven in Beijing op twee verschillende plekken. Twee oases van rust, in twee verschillende budget klassen, beide aanraders.

Kelly’s courtyard $$
Kelly’s Couryard is gelegen in een traditionele Hutong in het Xidan District. Het guesthouse wordt gerund door Kelly en haar man. Het is een traditioneel guesthouse voorzien van alle moderne gemakken. Kelly en haar man zijn ontzettend gastvrij en behulpzaam.
De kamers zijn gelegen aan een ruime courtyard, een binnenplaats waar ’s morgens heerlijk ontbijt wordt geserveerd. Er is een tv kamer en een groot dakterras met uitzicht over de hele buurt. Alle kamers hebben een eigen badkamer airconditioning, verwarming en waterkoker.

Kelly’s Courtyard wordt omringd door restaurants en onder andere de Verboden Stad en het Tiananmen-plein, zijn op loopafstand. Een metro station is bij het hotel om de hoek om de stad verder te verkennen.

Adres: No. 25, Xiaoyuan Hutong of Bingmasi Hutong, Xidan North Street, Xicheng District, Beijing, China

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Guesthouse Beijing

Facilities:
Wifi – Laundry facilities – Located in city centre –English speaking staff – Women friendly

Peking Station Hostel $
Peking Station Hostel is centraal gelegen vlakbij het Dongdan metro station, een ideale uitvalsbasis om Beijing te verkennen. Het hostel is modern ingericht, super schoon en van alle gemakken voorzien. Er is een gemeenschappelijk ruimte met bar & restaurant vol met bloemen en planten en er is een rustige patio. Peking Station Hostel is de ideale plek om na een drukke dag te ontspannen. Er zijn dorms en twee persoonskamers met eigen badkamer. Het personeel is zeer behulpzaam en vriendelijk.

Rondom het hostel zijn verschillende goede, budget Chinese restaurants om ‘s avonds te eten.

Adres: 12 Babaolou Hutong, Dongcheng, Beijing, China, 100600

Guesthouse Beijing

Guesthouse Beijing

Guesthouse Beijing

Facilities:
Wifi – Lockers – Laundry facilities – Located in city centre – English speaking staff – Women friendly

Budget: $
Midrange: $$
High-end: $$$