Funky, tropical, artistiek, easy going en ons kent ons. Dat is Dulan. Het kleine Aboriginal dorpje langs de Highway 11 is onze favoriete stop aan de oostkust van Taiwan. Waarom? De artistieke en familiare sfeer en je hebt alles binnen handbereik. De jungle, een goede surf, secret beaches, live muziek, heerlijk eten, kunst en inspirerende mensen. Na vijf wereldsteden is dat wat we zoeken. Dulan bestaat maar uit één straat met een aantal zijstraten, waar expats een B&B of restaurant hebben geopend om een nieuw leven op te bouwen. We lunchen bijna dagelijks bij de Vietnamees, drinken heerlijke koffie bij de Taiwanese barista Meg Chou, ontmoeten de Amis people, een Franse bakker, een Amerikaanse bierbrouwer, een Indische kok, een Zuid Afrikaanse surf leraar en de Nederlandse levensgenieter en muzikant Barry.

Voor we het weten zitten we een week bij Barry in het hostel. De tijd vliegt, we werken veel maar er is ook genoeg te doen. Reizigers, locals en muzikanten komen in het weekend samen rondom het kampvuur bij de Sugarfactory. De oude bruine suiker fabriek werd in 1990 gesloten en is door de komst van artiesten heropend en omgebouwd tot een kunst en cultuur centrum. Het oude kantoor dient nu als expositie ruimte en de ruimtes boven worden gebruikt als muziekstudio’s. Er is een coffeeshop, ambachtswinkel en bar waar je zelf gebrouwen ginger bier kunt drinken.

Wij verblijven twee keer een week bij Barry en zijn vrouw Sonia in hostel Dulan98 en Dulan102. Na vijf jaar in Taipei een bar gehad te hebben is Barry samen met Sonia naar Dulan verhuisd voor een wat rustiger leven. De Woodstock vibe voelt vertrouwt aan. Het kleurrijke bohemian interieur, de muziek instrumenten, platenspelers en de kunstwerken aan de muur maken het een inspirerende plek. In Dulan102 slaap je in gemixte slaapzalen en heb je vanaf het dakterras uitzicht op Green Island. We zitten aan de oostkust dus elke ochtend is er een mooie sunrise. Wil je meer privacy, dat kan in Dulan98 twee deuren verder waar je een privé kamer kunt boeken. We eten vaak gezellig samen met Sonia en Barry, de franse bakker, de lokale visboer en het personeel. Iedereen komt hier graag over de vloer. Terwijl we de culinaire hoogstandjes van Sonia proeven vertelt Barry ons waar we de mooiste verborgen stranden vinden en waar het beste uitzichtpunt; de Moonlight inn is. We leren proosten in het Taiwanees en proeven de lokale likeurtjes. Drie weken later proosten we opnieuw en vieren we samen kerst. Thanks to Barry en Sonia voelde het als thuiskomen.

 

Dulan Taiwan

Dulan Taiwan

Dulan Taiwan

Dulan Taiwan  Dulan Taiwan

Dulan Taiwan

Dulan Taiwan

Dulan Taiwan

Dulan Taiwan

Dulan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dulan

Dulan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA