Zeven must do’s die je niet mag missen bij een bezoek aan China’s hoofdstad Beijing.

 

Wandel door de Hútòngs
Het centrum van Beijing wordt doorkruist door hútòngs, honderden jaren oude, smalle, sfeervolle steegjes die wemelen van het leven. Naast alle moderne innovatieve gebouwen en acht baan snelwegen krijg je hier echt het authentieke Chinese gevoel. De straten bestaan uit lage rijtjes huizen met zwarte daken en prachtig beschilderde deuren. De huizen worden afgewisseld met kleine tempels. Af en toe zie je poortjes, bewaakt door stenen leeuwen, waar je onder door kunt steken om in rustige groene binnentuinen uit te komen. ’s Avonds zijn de steegjes verlicht met sierlijke rode lampionnen beschilderd met Chinese tekens en kun je overal heerlijk streetfood kopen.

China Beijing

Fietsen door the Forbidden City
Het is het grootste paleizen complex ter wereld. Eens bestuurden de Chinese keizers vanuit de Verboden Stad hun rijk. Nu is het een immens openlucht museum. Huur een fiets, ga vroeg om de menigte te vermijden en verken de stad in een ochtend.

China Beijing

Overnachten op de Chinese Muur
De zon onder en op zien gaan vanaf één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Overnachten in een koepeltentje en alleen over de Chinese Muur wandelen. Dit zorgt niet alleen voor bijzondere foto’s maar ook een onvergetelijke ervaring. Boek een trip via The China Guide

De Chinese Muur Beijing

798 Art District Beijing
798 Art District is een oud fabrieksterrein gelegen in Dashanzi area. Begin 2002 zijn een groot deel van de oude fabriekspanden overgenomen door culturele organisaties. De fabriekshallen worden nu gebruikt als galeries, musea, studio’s voor artiesten, expositie ruimtes, restaurants en bars. Een wandeling alleen al door het gebied is een aanrader. Er loopt veel hip & jong Chinees publiek en om elke hoek is een nieuwe bijzondere muurschildering of excentriek beeld te bewonderen.

798 Art District Beijing

De Lama Tempel
Breng een bezoek aan de Lama Tempel. Deze uitzonderlijke Tibetaanse tempel en klooster is een van de mooiste die ik ooit bezocht heb! Heb je maar tijd voor een tempel kies voor de Lama Tempel. Chinese draken, Tibetaanse gebedsrollen, kleurrijke decoratie, immense gouden boeddha’s en dichte wolken wierrook.

China Beijing

Rooftop Migas
Ik ben dol op borrelen en feestjes op rooftops. Het zomerse gevoel, tot laat in de buitenlucht met vrienden kletsen en dansen, een onbetaalbaar uitzicht over de skyline van een (nieuw te ontdekken) stad, en de hoogte geven mij vlinders in mijn buik. Herkenbaar? Dan is de rooftop van Migas voor jou niet te missen bij een bezoek aan Beijing!

migas Beijing China

Tai Chi les
Wil je even ontsnappen aan alle hectiek van Beijing? Sta een ochtend voor dag en dauw op en zoek het dichtstbijzijnde park op. Grote kans dat er een Tai Chi les wordt gegeven. Tai Chi betekent het ene uiterste (ultieme) en het andere uiterste (beste) en verwijst daarmee naar de filosofie van Yin en Yang. Doe een uurtje met de locals mee en begin zen en in balans aan je dag.