Zes keer heerlijk eten in Ulaanbaatar, niet alleen traditioneel Mongools, hiervoor kom je buiten Ulaanbaatar genoeg aan je trekken, maar diverse keukens met genoeg groente.

Namaste
All good stories are love stories. Zo ook deze, over een getalenteerde Indiase thuis kok die voor de liefde naar Mongolië is verhuisd. Na verloop van tijd mist hij de keuken van zijn geboorteland en besluit een eigen restaurant te openen. Wij eten er heerlijke fish pakora, saag paneer en chicken curry. Een traditioneel Indiaas restaurant, kleurrijk ingericht en bediening in sari. Je waant je direct in Indiase sferen. Er zijn niet voor niks al drie vestigingen in Ulaanbaatar geopend, een aanrader!

Adres: Sansar district inside Flower Hotel | Chingeltei district, Khoroo-5 Opposite side of Geser Sum, Margad Center Second floor

 

Luna Blanca
Een fantastisch vegan/vegetarisch restaurant. Reizend door Mongolië zullen zelfs carnivoren nieuwe liefde voor verse salades en vegetarisch eten ontdekken. Luna Blanca heeft een goede kaart, perfecte service en uitstekende prijs kwaliteit verhouding

Adres: ‪16 Tourist Street Fpmt Buddhist Center 1st Floor | Chingeltei District


Revolution Restaurant & Pub
Revolution heeft twee locaties, een restaurant en een pub. Het restaurant heeft een uitgebreide Westers/Aziatische kaart. Op het menu staan o.a. een goede (gezonde) Russiche Borsch soep en smaakvolle Thaise Curry. De pub schuin aan de overkant heeft een prettige atmosfeer en is een perfecte spot om andere reizigers te ontmoeten.

Adres: Beatles Sq

 

Dehli Darbar
Yes we love Indian food! Dehli Darbar, heerlijke wijn en een uitgebreide kaart, met uitzicht op Beatles Square. In de zaak staan drie Indiase privé tentjes om de hele avond met je lover in te zitten en alle heerlijke wijnen en gerechten met verschillende dipjes uit te proberen. Na twee weken Noord Mongolië en de Gobi zijn vooral de vegetarische gerechten en welkome afwisseling van het menu.

Adres: ‪ Beatles Sq

 

The Department Store
De Department Store, om te pinnen, een trekking broek te kopen, boodschappen te doen, geld te wisselen en om een mooi uitzicht te bewonderen. Op de bovenste etage van de winkel zit een food court, niet bijzonder gezellig, wel met prachtig uitzicht en Mongoolse hoogstandjes. Als het weer het toe laat kun je op het dakterras via een brandtrap het bovenste dak opklimmen voor het beste uitzicht.

Adres: ‪Peace Avenue-57 | Sukhbaatar district

 

Turning Point café
Een hip, Mongools jazz café gelegen aan Beatles Square. Goede wijn en koffie (!) en een kaart vol met cocktails. Achter in de zaak een groot bar eiland om een hele avond aan te hangen, interessante locals te spotten en nieuwe vrienden te maken.

Adres: ‪Sukhbaatar District, Khoroo 4, Tserendorj Street, Ulaanbaatar Khoroo 4